Karácsonyi almás-mákos süti
Mi ezt a finom Derecske almás-mákos sütit ajánljuk az ünnepi készülődéshez! Glutén- és tejmentesen is elkészíthető.
Hozzávalók:
A tésztához:
3 közepes alma lereszelve
10 dkg darált mák
8 dkg cukor
1 tk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi fahéj
5 dkg vaj vagy margarin
1,5 dl tej vagy növényi tej
10 dkg búzaliszt vagy rizsliszt
1 tojás
A tetejére:
2 csomag pudingpor + 5 dl növényi tej
vagy 1 csomag pudingpor + 5 dl tej,
2 ek cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt, 20×20 cm-es sütőformában, 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. A pudingport 1 dl tejben csomómentesre keverjük, aztán a maradék tejet és a cukrot is a pudinghoz adjuk és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült a süti, nincs más dolgunk, mint a tetejére simítani a krémes pudingot. A türelmetlenek akár langyosan is fogyaszthatják.
Jó étvágyat hozzá!